ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tarifele la peste 200 de servicii medico-sanitare vor fi diminuate

16:03 | 19.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Tarifele pentru 221 de servicii medico-sanitare vor fi diminuate. O hotărâre ce prevede revizuirea catalogului tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare a fost aprobată astăzi de guvern, comunică MOLDPRES.

Decizia guvernului are drept scop armonizarea legislaţiei naţionale cu legislaţia Uniunii Europene şi de rând cu diminuarea tarifelor pentru 221 de servicii medicale prevede şi includerea unor tarife pentru 135 de servicii noi.

De asemenea, după revizuirea catalogului tarifelor unice pentru servicii medicale, 208 de servicii medicale care anterior erau cu plată vor fi excluse, iar alte 276 de servicii vor fi redenumite.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, diminuarea tarifelor a fost posibilă datorită implementării procedurii de achiziţionare centralizată a medicamentelor şi consumabilelor prin intermediul Centrului de achiziţii publice centralizate.

Autorii documentului susțin că noile modificări vor permite pacienţilor din R. Moldova să beneficieze de servicii mai calitative şi la un preţ redus, de asemenea, vor contribui la lărgirea spectrului de investigaţii de care vor putea beneficia persoanele asigurate şi vor spori bugetele instituţiilor medicale care deţin aparataj performant.

img18011347

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!