ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu preşedintele Ucrainei

11:51 | 22.12.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut, în seara zilei de ieri, o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko. În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte actuale de pe agenda bilaterală, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Oficialii au remarcat caracterul intens al dialogului politic dintre Republica Moldova și Ucraina şi au confirmat interesul ambelor țări pentru promovarea continuă a acestuia prin organizarea unor acțiuni comune în perioada apropiată.

O atenție aparte a fost acordată colaborării la frontiera de stat, în special controlului în comun în punctele de trecere a frontierei, fiind exprimată disponibilitatea pentru extinderea acestei practici.  

De asemenea, Pavel Filip și Petro Poroșenko au discutat despre interacțiunea celor două țări în cadrul organizațiilor internaționale. Președintele Ucrainei a mulțumit Republicii Moldova pentru co-autorarea și susținerea Rezoluției inițiate de Ucraina privind militarizarea Crimeii, care a fost adoptată de Adunarea Generala a ONU la 17 decembrie curent.

Pavel Filip şi Petro Poroşenko au făcut un schimb de opinii şi pe marginea evoluției situației din cele două state și din regiune. O atenție aparte a fost acordată reglementării transnistrene, fiind remarcați pașii Guvernului Republicii Moldova în această direcție.

img18011468

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!