ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Troleibuzele care vor face legătura dintre Chișinău și Durlești vor începe să circule în următoarele trei săptămâni

12:07 | 26.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 26 dec. /MOLDPRES/. Troleibuzele de pe ruta nr. 35, care vor face legătura dintre Chișinău și orașul Durlești, vor începe să circule în următoarele trei săptămâni. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei municipale, transmite MOLDPRES.

Sursa citată a subliniat că, în maxim trei săptămâni, troleibuzele vor fi puse pe rută. „Totodată, rodajul și testarea pe itinerar va începe mai devreme”, a afirmat Codreanu.

Primarul interimar a prezentat și un itinerar prealabil, care urmează a fost aprobat de autoritățile locale. „Am decis ca troleibuzele să fie plasate pe această rută deoarece în localitate există probleme mari cu transportul public. Troleibuzele ce urmează a fi puse în circulație sunt puțin diferite, întrucât acumulatoarele cu mers autonom sunt pentru o distanță de 30 de km, față de 20 anterior”, a afirmat Codreanu.

Pe noua rută urmează să circule cinci troleibuze noi.

Totodată, edilul interimar a anunțat că alte cinci troleibuze cu mers clasic vor fi pus în circulație pe ruta nr. 24, care face legătura dintre Ciocana și Telecentru. „Decizia a fost luată după ce au fost depuse mai multe sesizări privind supraaglomerarea rutei. Astfel, datorită majorării numărului de troleibuze, va fi redus timpul de așteptare. Mijloacele de transport vor fi puse în circulație începând cu săptămâna viitoare, întrucât procesul de asamblare deja se sfârșește”, a menționat Codreanu.

În prezent, pe străzile municipiului Chișinău circulă 310 troleibuze, dintre care 80 sunt de tip vechi.

img18011512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!