ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 50 de persoane au suferit fracturi sau traumatisme din cauza ghețușului

10:42 | 13.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Circa 50 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele două zile, după ce au căzut şi au suferit fracturi sau traumatisme din cauza ghețușului de pe drumuri, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în total, din cauza condițiilor climaterice și a ninsorilor abundente, peste 210 de pacienți s-au adresat după asistență medicală. Circa 60 dintre aceștia au fost spitalizați, 31 fiind cu traumatisme, iar 17 cu fracturi din cauza ghețușului.

Totodată, serviciul AVIASAN a intervenit în cazul a 13 solicitări. În unele cazuri au oferit suport și echipele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Conform ministerului, toate instituțiile medicale din țară activează în regim de alertă sporită și acordă toată asistența medicală necesară. Acestea sunt asigurate cu medicamentele necesare și alimente.

Ministerul recomandă populației să nu stea timp îndelungat afară, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diverse afecțiuni, să poarte îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată, iar orice situație de risc să fie sesizată la numărul unic de urgență 112.

img19000232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!