ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 2100 de persoane din capitală s-au adresat la medic cu viroze

11:36 | 14.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Peste 2100 de persoane din capitală au ajuns săptămâna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu infecții respiratorii acute. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful interimar al Direcției asistență socială și sănătate, Carolina Olaru, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei capitalei, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cei mai afectați sunt copiii cu vârstele de până la 4 ani, la care au fost înregistrate 758 de cazuri.

„Alte 482 de cazuri au fost stabilite la copiii între 5 și 14 ani. Din numărul total de bolnavi, 122 au fost spitalizați. Totodată, în această perioadă au fost raportate 25 de cazuri de gripă. În instituțiile medicale continuă vaccinarea antigripală a persoanelor cu risc sporit de infectare. În luna decembrie anul trecut, au fost vaccinate peste 2150 de persoane”, a spus Olaru

Tot săptămâna trecută, în capitală, au fost înregistrate 14 cazuri de tuberculoză și 54 de cazuri de varicelă. De asemenea, circa 100 de persoane s-au adresat la medici cu fracturi și traumatisme.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!