ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe spectacole vor avea loc în următoarele zile în capitală

13:01 | 30.01.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Mai multe spectacole vor prezenta în perioada 1-3 februarie instituțiile teatral-concertistice din Chișinău, informează MOLDPRES.

Vineri, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va fi jucat spectacolul ”Ultima noapte la Madrid” de Brian McAvera, în regia lui Vitalie Drucec. Pe parcursul celor aproape două ore, spectatorul urmăreşte viaţa interioară a unei femei pe nume Jacqueline, ultima soţie a pictorului spaniol Pablo Picasso. 

În aceeași zi, la ora 18.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va avea loc un concert simfonic, susținut de Orchestra Simfonică a instituției, dirijor - Giovanni Bria  (Italia). Solist - Paul Ionescu (pian), România. În program: muzică Mozart și Beethoven.

Tot vineri, la ora 18.00, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta spectacolul ”Vin, femei și tot de vrei” de Andrei Strâmbeanu, în regia lui Alexandru Grecu, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Panică la Grand Hotel” de Ray Cooney, în regia lui Sandu Vasilache și la ora 18.30, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” - spectacolul ”Prins în plasă” de Ray Cooney.

Sâmbătă, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi jucat spectacolul ”Copita de argint”, de Pavel Bajov, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Ziua de naștere a motanului Leopold” de Arcadii Hait, la 12.00, la Teatrul de revistă ”Ginta Latină” – spectacolul ”Veselul humuleștean. Ion Creangă – 180 de ani” de Tudor Țărnă.

Tot pe 2 februarie, la ora 18.00, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” readuce în scenă spectacolul ”Împușcat în spate” de Alexandr Volodin, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Niura Ceapai”  de Nicolai Koleada, Teatrul ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Cerere în căsătorie” de Anton P. Cehov, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza și la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Gardenia” de Elizbeta Chowaniec. 

Duminică, 3 februarie, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va avea loc spectacolul ”Prințesa vrăjită” de Leonid Dvorsky, la 18.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Să-l uit pe Herostratus” de Grigorii Gorin, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Banii, banii sau Borsetka” de Ray Cooney, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Familia Tot” de Istwan Orkeny, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Căldură în noiembrie” de Yana Dobreva și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Gardenia” de Elizbeta Chowaniec.

În aceeași zi, la ora 17.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” își așteaptă publicul la Gala Giuseppe Verdi, spectacol organizat cu prilejul aniversării dirijorului Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului, director artistic al teatrului. În cadrul spectacolului vor răsuna fragmente din creațiile lui Giuseppe Verdi, cu participarea soliștilor, corpului de balet, corului și orchestrei teatrului.

Tot duminică, la ora 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc spectacolul ”Boris Dubosarschi – in memoriam”, cu participarea Orchestrei Naționale de Cameră, dirijată de Cristian Florea, Corului Național de Cameră condus de Ilona Stepan, a Ansamblului ”Violonistele Moldovei” și a mai multor artiști-instrumentiști, discipoli ai regretatului compozitor și violonist.

img19000807

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!