ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Apeductul din Drochia va fi renovat cu susţinerea UE

14:46 | 06.02.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/.  Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Primăria orașului Drochia și antreprenorul desemnat au semnat ieri un acord adiţional pentru proiectul de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia. Apeductul din această localitate urmează să fie reconstruit cu susţinerea Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.  

Conform proiectului, în orașul Drochia, vor fi reabilitați 4,6 km de aducție de apă potabilă sub presiune și 8,5 km de rețele de alimentare cu apă. Totodată, rețelele de alimentare cu apă din Drochia vor fi extinse cu 8,9 km.

De asemenea, în această localitate va fi construită o stație de tratare a apei potabile, fiind reabilitate 2 stații de pompare, 7 castele de apă și 6 rezervoare de apă potabilă. În acelaşi timp, vor fi instalate şi şapte stații hidrofor în blocurile locative multietajate.

"Asigurarea cu apă de calitate, precum şi cu servicii de sanitaţie, a comunităţilor din nordul ţării este o prioritate pentru noi şi folosim orice posibilitate ca să aducem apă bună la robinet în cât mai multe locuinţe. Acest lucru ne reuşeşte şi datorită susţinerii partenerilor de dezvoltare", a menţionat Vitali Povonschi, directorul ADR Nord, contactat de MOLDPRES.

Proiectul de la Drochia este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu programul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”. Acesta din urmă este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei  în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul german pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, guvernele Suediei și României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

img19001024

img19001024

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!