ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cupa Republicii Moldova la joc de dame a reunit 50 de participanţi

10:04 | 19.02.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Prima etapă a Cupei Republicii Moldova la joc de dame "Iosif Funk",  desfăşurată la Clubul republican de şah şi joc de dame, a reunit 50 de participanţi, relatează MOLDPRES.

Pe primul loc în clasament se situează multipla campioană naţională Elena Scovitina, care totalizează maximum de puncte posibile – 14. Ea este urmată în top de Ala Ţârdea cu 12 puncte acumulate şi Valeriu Polişciuc – 11 puncte.

„Numărul de participanţi sugerează de la sine faptul că turneul se bucură de popularitate. Ne vom strădui să-i imprimăm amploare şi pe viitor. În acest scop, următoarele etape ale competiţiei se vor desfăşura în alte oraşe din ţară. Urmează să precizăm localităţile şi datele desfăşurării competiţiei”, a declarat astăzi pentru agenţie secretarul Federaţie Joc de Dame din Republica Moldova, Greta Sturza.

Ediţia din anul curent este a patra la număr. Turneul este dedicat memoriei Antrenorului emerit Iosif Funk, care a educat o pleiadă de jucători valoroşi cu renume mondial, printre care figurează campionul Uniunii Sovietice Ion Dosca, campion mondial, versiunea universală, Elena Scovitina, multiplă campioană europeană şi mondială.

img19001398

img19001398

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!