ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulţi tineri din UTA Gagauz-Yeri vor primi burse ”Stepan Topal”

14:24 | 20.02.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/.  Două sute de studenţi din autonomia găgăuză vor beneficia din acest an de o bursă nominală, oferită în memoria primului başcan al UTA Gagauz-Yeri, Stepan Topal. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul unei comisii speciale, condusă de viceguvernatorul pentru probleme sociale, Olesea Tanasoglo, transmite MOLDPRES. 

Potrivit autorităţilor de la Comrat, pentru aceste burse în bugetul regiunii este prevăzută suma necesară.

Astfel, de susţinere financiară vor beneficia o sută de studenţi ai Universităţii de Stat din Comrat, precum şi o sută de discipoli ai celor cinci instituţii de învăţământ profesional-tehnic din regiune.

Bursele ”Stepan Topal” vor fi oferite tinerilor cu rezultate bune la învăţătură, celor din familii defavorizate, precum şi celor care participă activ în agenda extraprogram a instituţiei.

Stepan Topal  (n. 8 ianuarie 1938 - d. 29 septembrie 2018) a fost un om politic găgăuz din Republica Moldova, care a deținut în perioada 1990-1995 funcția de guvernator (bașcan) al autonomiei. În ultimii ani, Stepan Topal a suferit de o boală incurabilă, însă şi-a continuat activitatea civică în UTA Gagauz-Yeri. În luna mai 2018, Topal a fost decorat cu ”Ordinul Republicii”.

img19001444

img19001444

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!