ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste două mii de contracte de locațiune au fost înregistrate la Fisc de la începutul anului

09:52 | 13.03.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Pe parcursul lunilor ianuarie și februarie 2019, la Serviciul Fiscal de Stat au fost înregistrate peste 2200 de contracte de dare în locațiune, chirie sau arendă a bunurilor imobile, informează MOLDPRES.

Totodată, în perioada respectivă au fost identificate 962 de proprietari care dau în chirie imobile. Inspectorii fiscali au efectuat controale de specialitate la 74 persoane care oferă în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază – 66,2 mii de lei, penalități – 3,3 mii lei și amenzi – 12,1 mii lei. 

Drept rezultat al acțiunilor întreprinse de SFS, în două luni ale 2019, 763 de persoane fizice s-au conformat la prevederile legislației, bugetul fiind suplimentat cu 66,2 mii de lei plăți de bază.

Pe parcursul anului trecut, la SFS au fost înregistrate aproximativ 11 mii de contracte de locațiune.

Potrivit legislației, persoanele fizice care dau în chirie bunuri imobile trebuie să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute. Contractele de chirie pot fi înregistrate la Direcțiile deservire fiscală din raza de amplasare a bunului imobil. Persoanele fizice care nu își onorează obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului fiscal.

img19001998

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!