ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărârea CCM de confirmare a rezultatelor alegerilor parlamentare va fi publicată în Monitorul Oficial

10:22 | 28.03.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Hotărârea Curţii Constituţionale cu privire la confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 și la validarea mandatelor deputaților aleși va fi publicată mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Decizia înaltului for a fost pronunţată la data de 9 martie şi prevede validarea scrutinului parlamentar din 24 februarie şi a mandatelor deputaților aleși. De asemenea prin acelaşi document CCM a confirmat listele candidaților supleanți. 

În urma rezultatelor obținute la alegeri în circumscripția națională, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a obținut 18 mandate de deputat, Blocul electoral „ACUM” - 14 mandate, Partidul Democrat din Moldova (PDM) - 13 mandate și Partidul „ȘOR” - cinci mandate. Totodată, în circumscripțiile uninominale, PDM a câștigat 17 mandate de deputat, PSRM - 17, Blocul „ACUM” - 12, candidați independenți - trei și Partidul „ȘOR” – două.

Parlamentul de legislatura a X-a a fost constituit legal la data de 21 martie, iar ulterior au fost constituite şi fracţiunile parlamentare.

img19002457

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!