ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Majoritatea moldovenilor ar opta pentru o coaliţie dintre PSRM şi PDM

09:28 | 09.04.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. După o lună de la validarea scrutinului din 24 februarie, timp în care forţele politice care au acces în legislativ nu au reuşit să creeze o coaliţie de guvernare, datele unui sondaj realizat de IMAS arată că circa 31 la sută din moldoveni cred că o coaliţie dintre PSRM şi PDM ar fi cea mai eficientă, comunică MOLDPRES.

Datele cercetării relevă că 24 la sută dintre respondenți ar dori alegeri anticipate, iar 20% consideră că socialiștii ar trebui să facă alianță cu blocul politic “ACUM”.

Potrivit aceluiași sondaj, coaliția PSRM-PDM  va reuși cel mai bine să îmbunătățească infrastructura de drumuri, 39% sunt de această părere, comparativ cu 22% în cazul alianței PSRM-ACUM. Tot atâția spun că această alianță va putea să ajute pensionarii – 39%, să îmbunătățească ordinea publică și siguranța cetățeanului – 38% şi să crească nivelul de trai al oamenilor – 36%. 

Barometrul socio-politic a fost realizat la comanda PDM în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019, pe un eșantion de 1110 respondenţi. Marja de eroare este de 3%.

img19002801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!