ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circulația transportului de mare tonaj va fi restricționată pe timp de caniculă

16:12 | 13.06.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Circulația mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile naționale va fi restricționată temporar. Interdicția se referă la autovehiculele cu greutatea totală de peste 20 de tone și este valabilă pentru zilele în care temperatura aerului va depăși 30 de grade Celsius, între orele 10.00 și 20.00, informează MOLDPRES.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că acțiunea are ca scop prevenirea deteriorării îmbrăcămintei rutiere pe drumurile publice în condițiile unor temperaturi ce depășesc 30 de grade.

Restricțiile nu se referă la vehiculele care efectuează transporturile de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și /sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculelor antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

img19004552

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!