ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost marcată Ziua Internațională a Muzicii

15:01 | 21.06.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Un concert cu participarea artiștilor autohtoni, prilejuit de sărbătoarea europeană Ziua Internațională a Muzicii, a avut loc vineri, 21 iunie, în scuarul Teatrului Republican de Păpuși ”Licurici” din capitală, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Direcția cultură a Primăriei municipiului Chişinău. Potrivit șefului interimar al Direcției, Stela Mitriuc, în cadrul manifestării, spectatorii au avut posibilitatea să se delecteze cu diverse genuri de muzică, apreciind astfel efortul artiștilor.  ”Solstiţiul de vară a devenit simbolul „Zilei Muzicii Europene” - eveniment, când comunităţile din diferite colţuri ale lumii devin unicul diapazon al inimilor oamenilor, deoarece muzica este felul în care răsună simţirea”, a mai spus Stela Mitriuc.

În program au evoluat Orchestra municipală de muzică populară, condusă de frații Vasile și Vitalie Advahov, Ansamblul „Plăieșii”, conducător artistic - Nicolae Gribincea, formația „Megapolis", precum și interpreții: Roxana, Serj Kuzenkoff, Carolina Gorun ș.a.

Celebrată în Franța începând din 1982, Ziua Internațională a Muzicii a devenit o sărbătoare europeană din 1985, pentru ca mai apoi să fie îmbrăţişată şi de state de pe alte continente.

În această zi, sunt promovate toate genurile artei muzicale, evoluția culturală a comunităților. Evenimente festive sunt organizate în peste 700 de oraşe din 120 de ţări de pe glob. Artiști solo, trupe, orchestre, coruri și diferiți DJ susţin concerte gratuite în această zi.

img19004801

img19004801

img19004801

img19004801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!