ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Irina Vlah este noul başcan al UTA Gagauz-Yeri, conform rezultatelor preliminare

23:08 | 30.06.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Peste 50 la sută din alegătorii UTA Gagauz-Yeri şi-au exprimat duminică, 30 iunie, opţiunea pentru alegerile guvernatorului autonomiei, iar, conform datelor preliminare, scrutinul a fost câştigat de Irina Vlah, care a deţinut anterior mandatul de başcan, transmite MOLDPRES.

Datele generale finale urmează să fie anunţate, însă, conform buletinelor de vot, procesate la ora 23.00, Irina Vlah a obţinut majoritatea de voturi.

„Am câștigat. A fost o luptă grea, însă vom continua să fim o echipă care va activa în binele autonomiei şi întregii R. Moldova”, a declarat Irina Vlah, în conferinţa de presă, imediat după ce au fost anunţare rezultatele preliminare.

Primul care a felicitat-o pe Irina Vlah a fost preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. „Sunt sigur că locuitorii autonomiei au votat pentru reformele realizate deja de başcanul Irina Vlah şi doresc o continuitate a lucrurilor bune”, a relevat şeful statului.

Scrutinul a fost urmărit de 192 de observatori.

img19005047

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!