ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 70 de antreprenori au primit credite avantajoase prin programul Facilitatea de Creditare a Tinerilor

15:21 | 02.07.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Un număr de 76 de antreprenori au beneficiat de credite avantajoase în sumă totală de circa 45 mln de lei (circa 2,25 mln euro) în cadrul Programului Facilitatea de Creditare a Tinerilor. Datele au fost prezentate de Ministerul Finanțelor, potrivit căruia, numărul beneficiarilor este în continuă creștere, informează MOLDPRES. 

Afacerile finanțate sunt amplasate în 20 de raioane ale țării. Cele mai multe credite au fost acordate în UTA Găgăuzia – 15 la număr, în sumă totală de 13,1 mln de lei. Locul doi în top este ocupat de raionul Râșcani cu nouă credite, în sumă totală de 3,8 mln de lei. Câte șase credite au fost acordate tinerilor antreprenori din raionul Glodeni și municipiul Chișinău.

Programul a fost lansat la inițiativa Ministerului Finanțelor cu scopul promovării tinerilor antreprenori și creării a noi locuri de muncă. Astfel, pentru creditele acordate în cadrul Programului, rata dobânzii este redusă cu cel puțin 2 puncte procentuale în raport cu rata dobânzii de referință anuală.

Pentru a fi eligibili în cadrul Programului, beneficiarii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani. Suma maximală a unui sub-împrumut accesat este de 1,5 mln lei.

img19005112

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!