ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va primi o nouă tranșă de finanțare din partea FMI

16:51 | 10.07.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova va primi o nouă tranșă de finanțare din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) în toamna acestui an. Subiectul a fost discutat, în cadrul întrevederii de miercuri, 10 iulie a președintelui parlamentului Zinaida Greceanîi cu șeful Misiunii FMI, Ruben Atoyan, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

La discuții au participat vicepreședinții legislativului Ion Ceban, Alexandru Slusari și Mihail Popșoi, precum și președinții de comisii parlamentare Igor Munteanu și Vladimir Golovatiuc.

Zinaida Greceanîi a apreciat negocierile purtate de autorități cu echipa de experți ai FMI ca fiind foarte productive. ”A fost o misiune deloc ușoară, dar care s-a finalizat cu rezultate bune pentru stabilitatea economică a țării”, a menționat speakerul.

Totodată, Zinaida Greceanîi a mulțumit experților FMI pentru încrederea oferită coaliției de guvernare și a menționat că mijloacele financiare vor fi utilizate pentru implementarea reformelor și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

La rândul său, Ruben Atoyan a declarat că banii vor ajunge în Republica Moldova după aprobarea Misiunii de evaluare de către Consiliul de Directori al FMI, iar 40 la sută din mijloacele financiare vor fi direcționate pentru acoperirea deficitului bugetar. ”Totodată, a fost aprobată extinderea programului cu FMI până în luna martie 2020”, a anunțat oficialul.

img19005344

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!