ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a avizat un proiect ce prevede amânarea până la 1 iulie 2020 a obligativității facturii fiscale electronice

14:18 | 18.07.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Factura fiscală în format electronic, emisă de către agenții economici în cadrul operațiunilor de achiziții publice, va fi obligatorie din 1 iulie 2020. Guvernul a avizat joi, 18 iulie un proiect de modificare a Codului fiscal ce prevede amânarea cu un an a obligativității utilizării facturii fiscale electronice și domeniile în care nu se aplică prevederile respective ale Codului Fiscal, informează MOLDPRES.

Parlamentul a aprobat în prima lectură modificarea termenului de punere în aplicare a normei respective, substituind data de 1 iulie 2019 cu 1 iulie 2020. Autorii inițiativei au explicat că motivele de amânare sunt de „natură tehnică și financiară din partea agenților economici și constă în achiziționare a sistemelor de e-facturare”.

Potrivit autorilor proiectului, avizat astăzi de guvern, „începând cu 1 iulie 2020, la efectuarea livrării impozabile în cadrul achiziţiilor publice pe teritoriul ţării, subiectul impozabil este obligat să prezinte cumpărătorului (beneficiarului) pentru livrarea respectivă factura fiscală electronică (e-factura). Prevederile prezentului alineat nu se aplică pentru livrările de energie electrică, de energie termică, de gaz natural, pentru serviciile de comunicaţii electronice şi serviciile comunale”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!