ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a participat la deschiderea oficială a Zilelor Diasporei 2019

16:38 | 16.08.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Acțiunile demarate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în urma propunerilor diasporei de a face serviciile consulare mai rapide și mai accesibile, dar și promovarea mai accentuată a diplomației economice și atragerea investițiilor străine, inclusiv cu implicarea diasporei, au fost parte a mesajului transmis vineri, 16 august, de ministrul Nicu Popescu la deschiderea oficială a Zilelor Diasporei 2019, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE. 

În urma propunerilor venite din diasporă, ministrul Popescu a informat despre acțiunile întreprinse de MAEIE care vizează reducerea termenului de așteptare pentru acordarea documentelor moldovenești, pentru a perfecționa în acest sens calitatea și accesibilitatea serviciilor consulare.

Alături de președintele Igor Dodon, de prim-ministrul Maia Sandu, alți membri ai guvernului, dar și de reprezentanți ai unor instituții internaționale, Nicu Popescu a mulțumit moldovenilor din diaspora pentru rolul în promovarea unei imagini favorabile a Republicii Moldova peste hotare.

Șeful diplomației moldovenești a vorbit despre importanța restabilirii asistenței financiare externe, dar în același timp a atras atenția asupra importanței dezvoltării în timp a economiei naționale pentru a reduce dependența de aceste ajutoare externe.

Nicu Popescu, alături de colegii de la MAEIE, a răspuns la întrebările diasporei în cadrul unei sesiuni de lucru separate.

În acest an, Zilele Diasporei se desfășoară în perioada 15-17 august, fiind organizate o serie de activități pe diverse subiecte de interes pentru cetățenii noștri de peste hotare.

img19006467

img19006467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!