ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Facilitățile oferite magazinelor duty-free au fost anulate de legislativ

15:21 | 04.09.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. Proiectul de lege care prevede anularea facilităților fiscale și vamale pentru magazinele duty-free a fost adoptat miercuri, 4 septembrie, în lectură finală, cu votul a 54 de deputați, transmite MOLDPRES.

Proiectul vizează magazinele, barurile și restaurantele ce activează în regim duty-free și sunt amplasate la intrarea în țară, la punctele internaționale de trecere a frontierei de stat, precum și cele aflate pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale ale Republicii Moldova. 

Totodată, proiectul prevede anularea scutirii de TVA și acciză pentru produsele petroliere comercializate în zona vamală de control.

Scopul proiectului este asigurarea unei echități fiscale pentru contribuabili și diminuarea pierderilor bugetare din neîncasarea impozitelor și taxelor la buget prin existența prevederilor ce oferă scutire pentru mărfurile ce sunt comercializate în zonele de control vamal la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Recent, guvernul a avizat un amendament suplimentar la proiect, potrivit căruia „agenții economici care dețin licența pentru activitatea magazinelor duty-free amplasate în zona intrării pe teritoriul Republicii Moldova și pentru activitatea magazinului duty-free pentru deservirea corpului diplomatic, al cărei termen de valabilitate nu expiră până la data de 1 ianuarie 2020, vor continua să beneficieze până la expirarea termenului de valabilitate al licenței de activitate, fără drept de prelungire, pentru mărfurile nesupuse accizelor de facilitățile fiscale și vamale acordate pentru magazinele duty-free amplasate în zona plecării de pe teritoriul Republicii Moldova”.

 

img19006933

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!