ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a jucat a doua oară cu legendarul Roger Federer

09:16 | 24.10.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot a jucat la turneul ATP Basel (Elveţia) a doua oară în cariera sa cu legendarul Roger Federer şi a cedat în două seturi (0-6, 3-6), relatează MOLDPRES.

Partida a durat o oră şi 4 minute. Roger Federer a acces în sferturile de finală. El a câştigat acest turneu de nouă ori.

Radu Albot a mai jucat cu Roger Federer în martie curent la turneul de la Miami (SUA) şi a cedat în trei seturi (6-4, 5-7, 3-6).

Roger Federer a deținut locul 1 în clasamentul ATP timp de 310 săptămâni (record). În prezent, este clasat pe locul 3 ATP. Este deținător al recordului pentru cele mai multe victorii în finalele turneelor de Mare Şlem, cu 20 astfel de succese, și în finala Turneului Campionilor, unde a câștigat șase trofee. A fost pentru mai mult de cinci ani lider al clasamentului mondial al tenismenilor profesioniști. Numeroși jucători de tenis și analiști consideră că Federer este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile.

Radu Albot se situează în prezent pe locul 49 în topul mondial. El a câștigat în cariera sa un singur turneu ATP, Delray Beach (SUA, anul curent). Într-un interviu acordat agenţiei, el a declarat că obiectivul său este să încheie anul 2019 în primii 50 jucători din lume.

Radu Albot este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).

img19008476

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!