ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vremea se răceşte: meteorologii prognozează noaptea ger până la -3 grade Celsius

12:17 | 30.10.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. „Soare cu dinţi” şi ger până la trei grade prognozează pentru următoarele zile Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, vremea va semnaliza că suntem în sezonul rece şi calendarul arată deja ultima lună de toamnă. Astfel, de joi până sâmbătă, valorile termice, în medie pe ţară, vor fi determinate de maxime de 10 grade Celsius, ziua, şi minus 3 grade, noaptea. Cel mai frig va fi, cum se obişnuieşte, în regiunea de Nord.

Răcirea vremii va fi compensată de cer însorit care, conform SHS, va caracteriza a doua jumătate a săptămânii curente.

De duminică, 3 noiembrie, termometrele vor redeveni generoase, indicând până la 20 de grade Celsius. Această stare de lucruri se va menţine şi la începutul săptămânii următoare.

Luna noiembrie este ultima lună din an, când în şirul multianual de observaţii se înregistrează temperatură medie lunară pozitivă a aerului – aceasta constituie în teritoriu de la +2ºC la nord până la +5ºC  - la sud. Cea mai rece lună noiembrie din toată perioada de măsurători instrumentale, pe cea mai mare parte a teritoriului, s-a înregistrat în anul 1993, când temperatura medie lunară a aerului a variat între -1,8ºC (Comrat, Cahul) şi -3,3ºC (Briceni). Cea mai caldă lună noiembrie a fost în anul 2010, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat între +8,2ºС (Briceni) şi +11,1ºС (Cahul).

img19008675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!