ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Ion Chicu va întreprinde o vizită de lucru în Federaţia Rusă

10:05 | 18.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat astăzi că în săptămâna curentă va efectua vizite externe, dintre care una la Moscova. El a specificat că vizita a fost agreată anterior şi în cadrul acesteia vor fi discutate subiecte ce țin de prețul gazului şi exportul în Federația Rusă, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Chicu, vizita la Moscova a fost agreată de mult timp dintre prim-miniștrii Federației Ruse și Republicii Moldova, dar din varii motive așa și nu a avut loc.

„S-au acumulat un număr mare de probleme critice care se află pe agenda discuțiilor, printre care problema transportatorilor, exportul produselor agroalimentare, aprovizionarea cu gaze naturale. Va fi discutată şi extinderea listei de produse şi extinderea termenului de export”, a spus Chicu.

Premierul a precizat că săptămâna curentă va merge şi la un forum pe platforma Parteneriatului Estic, unde are planificate sesiuni de discuţii cu premierii din ţările vecine.

Tot în această săptămână, şeful executivului va avea întrevederi cu miniştri pentru a discuta problemele sectoriale. El a anunțat că prima ședință a noului cabinet de miniştri va avea loc marţi, 19 noiembrie, la ora 15.00.

img19009271

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!