ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a aprobat crearea unui consiliu de Cooperare Strategică la nivel înalt dintre Moldova și Turcia

10:47 | 05.12.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat joi, 5 decembrie, Declarația Comună referitor la instituirea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, consiliul va fi co-prezidat de către Guvernul Republicii Moldova și președintele Turciei. Consiliul va stabili strategia dezvoltării relațiilor în domeniile politic, militar, de securitate, economic, comercial, energetic, transporturi, agricultură, turism, sănătate, cultură, știință și umanitar.

Reuniunile Consiliului se vor desfășura cel puțin o dată la doi ani, alternativ în Republica Moldova și Turcia. În cadrul Consiliului va fi instituit şi un grup comun de planificare strategică, co-prezidat de miniștrii Afacerilor Externe din cele două țări. 

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Turcia au fost stabilite la 3 februarie 1992. 

img19009900

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!