ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputaţii blocului ACUM au depus o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei

11:05 | 06.12.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Deputaţii blocului ACUM au depus vineri, 6 decembrie, o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Fadei Nagacevschi, comunică MOLDPRES.

Moţiunea a fost citită în plen de speakerul Zinaida Grecianîi. În document deputaţii blocului ACUM susţin că şeful de la Justiţie şi-ar fi “depăşit atribuţiile” şi “a profanat ideea reformei sistemului judiciar”.

Aceştia au solicitat revocarea din funcţie a noului ministru şi au cerut conducerii ţării o reconfirmare a respectării principiului separării puterilor în stat.

Fadei Nagacevschi a fost învestit în funcţia de ministru al Justiţiei la data de 14 noiembrie, după ce fostul cabinet de miniştri condus de Maia Sandu a fost demis prin moţiune de cenzură. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!