ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un proiect din nordul ţării, susţinut de Cehia, îşi va continua activitatea în 2020

12:54 | 20.12.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Partenerii unui proiect de dezvoltare a afacerilor în Regiunea Nord, susţinut de Guvernul Cehiei, au stabilit noi priorităţi pentru anul următor. Planurile au fost trasate într-o şedinţă de bilanţ, desfăşurată joi, 19 decembrie, la Bălţi, transmite MOLDPRES.

Participanții la eveniment au discutat despre realizările obținute până în prezent, precum și despre perspectivele de colaborare atât în cadrul acestui proiect, cât și în contextul unor programe de viitor.

Până în prezent, în cadrul proiectului de dezvoltare a afacerilor în nordul Republicii Moldova au fost organizate o serie de sesiuni de informare și trei concursuri de granturi pentru micii antreprenori. Ca urmare, 30 de mici antreprenori s-au ales cu granturi de până la cinci mii de euro din partea Agenției Cehe pentru Dezvoltare.

De asemenea, cooperarea dintre Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Fundaţia People in Need Moldova, AO „Pro Cooperare Regională”, Incubatoarele de Afaceri din Soroca și Sângerei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, în cadrul acestui proiect, are scopul să îmbunătățească condițiile pentru susținerea start-up-urilor și aplicarea inovațiilor de către reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii din Regiunea de Dezvoltare Nord.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova” a fost lansat în 2017, fiind finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat de ADR Nord, în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională.

img19010480

img19010480

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!