ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tiraspolul a interzis circulaţia în autoproclamata rmn a maşinilor cu numere moldoveneşti

15:05 | 17.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Autorităţile autoproclamatei rmn au anunţat vineri, 17 ianuarie, că, din 24 ianuarie curent, vor interzice automobilelor cu numere de înmatriculare moldovenești să tranziteze și să treacă prin așa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al pretinsului minister al afacerilor externe de la Tiraspol, decizia este un răspuns la suspendarea de către autoritățile de la Chișinău, începând cu 10 ianuarie, a facilităților acordate anterior pentru șoferii din regiunea transnistreană care vor trebui să-şi perfecteze acte eliberate în Republica Moldova pentru a avea acces la traficul internaţional.

În această săptămână, Biroul pentru politici de reintegrare de la Chișinău a anunţat că, începând cu data de 10 ianuarie, a fost sistată aplicarea excepției temporare privind măsurile de control pentru autoturismele din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

„Această măsură se desfășoară în vederea evaluării eficienței funcționalității punctelor de înregistrare a mijloacelor de transport din oraşele Tiraspol și  Râbnița și înmatriculării autovehiculelor din regiunea transnistreană la Agenția Proprietății Publice, precum și întru informarea cetățenilor despre necesitatea înregistrării corespunzătoare a unităților de transport din proprietatea acestora și a obținerii plăcilor de înmatriculare „neutre”, precum și a certificatelor de înregistrare și a permiselor de conducere de modelul stabilit”, indică un comunicat al Biroului.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit astăzi cu o reacţie referitor la aceste decizii.

„Am avut o discuție telefonică cu Vladimir Krasnoselski și am convenit să găsim de urgență soluții pentru a nu permite înrăutățirea situației legate de circulația transportului și eventualele dificultăți pentru cetățeni. Am stabilit ca instituțiile responsabile să identifice de urgență soluții pentru evitarea unei situații de criză”, potrivit paginii şefului statului de pe o reţea de socializare.  

Preşedintele a declarat că „în mod categoric, cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectați, iar ca urmare a  dialogului dintre Chișinău și Tiraspol toate subiectele și situațiile dificile vor fi soluționate”.

img20000388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!