ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost constituit noul Consiliu Regional pentru Dezvoltare Nord

14:48 | 22.01.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord (CRD Nord), de legislatura a IV-a, s-a reunit marți, 21 ianuarie, la Bălţi, în cadrul ședinței de constituire. Membrii consiliului au ales o nouă conducere şi au stabilit un plan de acţiuni pentru următoarea perioadă, transmite MOLDPRES.

Prezent la ședință, Dorin Andros, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a subliniat importanța implicării tuturor membrilor consiliului în procesul de realizare a politicilor de dezvoltare regională. Oficialul a anunțat că, în anul curent, va fi lansat un nou concurs de selectare a proiectelor de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) şi a precizat că ministerul pledează pentru transparența alocării mijloacelor financiare.

Cu unanimitate de voturi, președinte al CRD Nord a fost ales şeful raionului Râşcani, Vasile Secrieru, iar vicepreședinte - Vitali Lupașco, președintele raionului Briceni.

CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită cu scopul de a elabora, coordona și monitoriza politicile de dezvoltare regională. În componența CDR Nord intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca.

img20000519

img20000519

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!