ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Operațiune comună CNA și D.I.I.C.O.T într-un dosar de spălare de bani

13:04 | 26.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Operațiune comună a ofițerilor CNA și a ofițerilor din România a fost desfășurată dintr-un dosar de spălare de bani, rezultat dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova, deținut în cadrul societății pe acțiuni „Mioara” din Bălți, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T, asistați de către ofițerii anticorupție, au efectuat o serie de acțiuni de urmărire penală în mai multe orașe din România. În urma acestora, au fost efectuate percheziții la domiciliile învinuiților, ridicate probe pentru urmărirea penală și sechestrate bunuri în valoare de circa 1,5 milioane de euro. Printre bunuri indisponibilizate se numără conturi bancare și bunuri imobile, aflate în jurisdicția României.

Pe 23 februarie curent au fost efectuate 10 percheziții pe teritoriul Republicii Moldova în dosarul „S.A. Mioara”, în urma cărora o persoană a fost reținută.

img24003080

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!