ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon: Prioritatea numărul unu a guvernării actuale de la Chișinău este reforma justiției

13:44 | 30.01.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Pe finalul vizitei de lucru la Strasbourg, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut miercuri o întrevedere informală cu oficialii Consiliului Europei și ambasadorii acreditați pe lângă CoE, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Părțile au discutat un șir de chestiuni legate de politica internă și externă a Republicii Moldova, relațiile interetnice și reglementarea transnistreană. De asemenea, Igor Dodon a reiterat că prioritatea numărul unu a guvernării actuale de la Chișinău este reforma justiției care influențează practic toate aspectele activității instituțiilor și ale vieții cetățenilor.

După rostirea discursului, şeful statului a răspuns la mai multe întrebări și a apreciat interesul sporit al partenerilor externi față de Republica Moldova. Totodată, Preşedintele ţării a menționat că mizează și în continuare pe asistența Consiliului Europei, inclusiv a Comisiei de la Veneția, în implementarea reformelor asumate.

img20000801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!