ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două acorduri de cooperare interministerială R. Moldova-Ungaria au fost semnate la Chişinău

10:35 | 04.02.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Două acorduri de cooperare interministerială Republica Moldova-Ungaria au fost semnate astăzi, 4 februarie, la Chişinău, în cadrul vizitei de lucru a Ministrului Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, comunică MOLDPRES.

Cele două documente au fost semnate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, şi de Corneliu Popovici, ministru al Educației, Culturii și Cercetării. Documentele stabilesc că, din toamna anului viitor, circa 40 de studenţi moldoveni vor putea accesa burse oferite de statul ungar. De asemenea, doi diplomaţi din Ungaria vor oferi asistență angajaţilor MAEIE în domeniul implementării legislaţiei europene.

Şeful diplomației de la Chişinău a menţionat după evenimentul de semnare a documentelor bilaterale, că a discutat cu omologul său ungar mai multe subiecte ce ţin de intensificarea relațiilor moldo-ungare în diverse domenii de interes reciproc, colaborarea pe dimensiunea multilaterală, precum și subiecte ce țin de evoluțiile pe plan regional și internațional. El a specificat că astăzi s-a stabilit că la jumătatea lunii mai la Chișinău să fie desfășurată reuniunea inter-guvernamentală R. Moldova-Ungaria, eveniment ce va fi însoţit şi de un forum al oamenilor de afaceri.

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, a comunicat că Ungaria este un susţinător al R. Moldova şi optează pentru extinderea UE, inclusiv prin susţinerea Parteneriatului Estic, unde Moldova joacă un rol important.

Agenda vizitei oficialului ungar la Chişinău include întrevederi cu președintele Igor Dodon, speakerul Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Ion Chicu, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

img20000932

img20000932

img20000932

img20000932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!