ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul „Prima Casă” va deveni mai accesibil

11:52 | 17.02.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Vârsta eligibilă pentru doritorii de a beneficia de programul „Prima Casă” va crește de la 45 la 50 de ani, iar contribuţia iniţială va fi de numai 5% din costul creditului. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu într-o postare pe pagina sa oficială, comunică MOLDPRES.

Potrivit oficialului, în scurt timp va fi modificată legea 293, fapt ce va permite majorarea vârstei de eligibilitate a participanților la program până la 50 de ani. De asemenea, va fi diminuată contribuția inițială până la 5%. Din clauzele contractuale pentru contractarea unui credit prin intermediul programului „Prima Casă” va fi scoasă prevederea ce interzice participarea la program a persoanelor care au deja în proprietate imobile. “Pe parte de suport bugetar: compensație 100% pentru medici, pedagogi sau polițiști pentru procurare imobil și activitate în sectorul rural și centre raionale; 100% compensare pentru familiile cu trei copii și mai mult, suport sporit pentru angajații în sectorul privat”, a specificat şeful cabinetului de miniştri.

În prezent, pot deveni beneficiari ai programului ”Prima Casă” cetăţenii cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Solicitanţii trebuie să fie angajaţi oficial la instituții de stat sau companii private și să dispună de venituri din surse oficiale. De la lansarea, în martie 2018, a Programului de stat „Prima Casă” până în prezent au fost procurate 4 019 locuințe.

img20001359

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!