ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat regimul juridic al cadourilor de protocol

16:11 | 26.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri, întrunit în şedinţă miercuri, 26 februarie, a luat o decizie cu privire la regimul juridic al cadourilor. Potrivit acesteia, se stabileşte în calitate de valoare totală admisă a cadourilor, oferite din politeţe sau cu prilejul acţiunilor de protocol, suma maximă de o mie de lei în decursul unui an calendaristic, transmite MOLDPRES.

Totodată, Guvernul a aprobat şi un regulament cu privire la regimul juridic al cadourilor. 

Proiectul Hotărârii privind regimul juridic al cadourilor a fost elaborat de către Ministerul Justiţiei în colaborare cu Centrul Național Anticorupție şi cu suportul Proiectului comun al Uniunii Europene şi al Consiliului Europei „Combaterea corupţiei prin aplicarea legii şi prevenire”. Scopul acestuia constă în consolidarea cadrului anticorupţie în Republica Moldova, în concordanţă cu standardele europene şi internaţionale.

Asigurarea respectării regimului juridic al cadourilor este una dintre acțiunile prevăzute în Planul de Acțiuni al Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020.

În diferite ţări, valoarea maximă a unui cadou oferit unei persoane publice diferă. Spre exemplu, în Muntenegru, valoarea maximă a unui cadou este 50 de euro, în România este aproximativ 200 de euro, iar în Irlanda de 650 de euro.

img20001675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!