ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Migranții moldoveni au investit un miliard de lei în economia țării prin intermediul PARE 1+1

12:23 | 27.02.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, prin programul de atragere a remitențelor în economie, a aprobat joi primele 53 de proiecte investiționale din acest an, transmite MOLDPRES.

Din cele 53 de companii acceptate pentru finanțare nerambursabilă din partea statului, 33 se află în faza extinderii activității, iar 20 de afaceri sunt start-up-uri. Cele mai multe întreprinderi, 25 la număr, activează în domeniul agriculturii, 16 afaceri - în sectorul prestări servicii, iar 12 întreprinderi își desfășoară activitatea în  industria prelucrătoare. Cele 53 de întreprinderi vor contribui la crearea a 180 de locuri de muncă. Afacerile sunt localizate în 22 de raioane, 44 dintre acestea vor activa în mediul rural, iar nouă în Chișinău.

Prezentă la eveniment, Iuliana Drăgălin, secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii a declarat că Guvernul va susține în continuare toate inițiativele de suport antreprenorial care aduc plusvaloare economiei naționale.

“Programul PARE 1+1 se bucură de succes în rândul migranților și rudelor acestora, investițiile făcute de migranții moldoveni în economia țării, din 2010 până în prezent, se ridică la un miliard de lei”, a subliniat Drăgălin.

Programul PARE 1+1 este implementat de ODIMM din anul 2010 și are drept scop mobilizarea resurselor umane și financiare ale moldovenilor aflați la muncă peste hotare în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova. Programul activează în baza algoritmului 1+1, astfel încât fiecare leu investit din remitențe este suplinit cu un leu sub formă de grant nerambursabil din partea statului. Suma grantului este de până la 250 de mii de lei.

img20001700

img20001700

img20001700

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!