ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii au ieşit în vacanţa de primăvară

09:59 | 05.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale au ieşit de joi, 5 martie, în vacanța de primăvară. Aceasta va dura patru zile, copiii urmând să revină la ore luni, 9 martie, transmite MOLDPRES.

Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2019-2020 a fost stabilită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

Următoarea vacanță, elevii o vor avea de Paști, în perioada 18 - 28 aprilie. La sfârşitul lui mai, odată cu încheierea anului de studii, copiii urmează să plece în vacanța de vară.

Salvatorii şi poliţia atenţionează părinţii să fie prudenţi şi să ţină la control ocupaţiile copiilor în zilele de vacanţă, când aceştia rămân mare parte din timp fără supraveghere. De asemenea, adulţii trebuie să le reamintească minorilor măsurile de prevenţie şi regulile de comportare în locuri publice, regulile de circulaţie ş.a.

În instituțiile de învățământ din țară își fac studiile peste 300 mii de elevi.

img20001943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!