ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gradele de dizabilitate care expiră în perioada stării de urgenţă vor fi prelungite până la încetarea acesteia

09:50 | 01.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Gradul de dizabilitate, pentru persoanele al căror acest statut expiră în perioada stării de urgenţă, va fi prelungit din oficiu de către Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă, până la ridicarea stării de urgență. O decizie în acest sens a fost luată marţi de Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale, transmite MOLDPRES.  

„În baza listei persoanelor cărora li s-a prelungit gradul de dizabilitate, prezentată de către Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă, structurile teritoriale de asistență socială și Casa Națională de Asigurări Sociale vor asigura plata pensiilor și prestațiilor sociale până la expirarea termenului de încadrare în dizabilitate”, indică dispoziţia din 31 martie a Comisiei.

În perioada 17 martie – 15 mai, în Republica Moldova este declarată stare de urgenţă, în legătură cu măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19. Pe durata acesteia, deciziile Comisiei Naţionale pentru Situaţii Excepţionale sunt obligatorii şi executorii pentru autorităţile locale şi centrale, conducătorii tuturor tipurilor de întreprinderi, mediul privat.

 

img20002824

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!