ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru spitale vor fi activate în lupta cu noul coronavirus

10:52 | 04.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. În R. Moldova, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 591. Totodată, de astăzi vor fi activate încă patru spitale în lupta cu noul coronavirus: trei spitale raionale din Hâncești, Criuleni și Anenii Noi și spitalul Cancelariei de Stat din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 4 aprilie, de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la sfârșitul ședinței Punctului Focal, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din cele 591 cazuri înregistrate, 232 sunt în Chișinău, în Ștefan Vodă - 83, Soroca - 70, Hâncești - 27, Cahul – 24, Ialoveni – 21, Fălești – 11, Sângerei -10, Căușeni Orhei – câte 9 – Bălți – 8,  Anenii Noi – 7, Telenești – 6, Râșcani – 5, Taraclia și Nisporeni – câte 4, Briceni, Cantemir – câte trei, Criuleni,  Florești, Strășeni, Cimișlia - câte două cazuri. În Basarabeasca, Călărași, Dubăsari, Leova, Vulcănești, Drochia, Ocnița, Ungheni și Edineț, câte un caz, iar în stânga Nistrului – 35.

Conform demnitarului, 89 de cazuri sunt de import, iar 502 cazuri sunt cu transmitere locală. În același timp, Viorica Dumbrăveanu a declarat că 67 de persoane sunt în stare gravă, 209 – de gravitate medie și 243 se află în stare satisfăcătoare. O persoană vindecată va fi externată astăzi din spital.

Totodată, astăzi, la Spitalul Clinic Republican a fost înregistrat un deces – un bărbat de 79 de ani.

În perioada 17 martie - 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19. Mai multe localități din Ștefan Vodă, Hâncești și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.

img20002921

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!