ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă două persoane au fost răpuse de COVID-19 în ultimele 24 de ore

10:36 | 08.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Încă două persoane au fost răpuse de COVID-19 în ultimele 24 de ore, astfel numărul deceselor ajunge la 23. Până în prezent, în R. Moldova sunt înregistrate 1056 de cazuri de infectare, dintre acestea 114 sunt de import și 942 cu transmitere locală. Anunțul a fost făcut marți de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în stare gravă se află 111 de persoane, gravitate medie 328 persoane. “Avem șapte persoane la respirație artificială, patru sunt internate la Spitalul Clinic Republican și trei la Institutul de Medicina Urgentă. În stânga Nistrului sunt 59 de persoane confirmate cu COVID-19. Cu regret, avem două cazuri noi de deces. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani din Cahul și unul de 62 de ani din Glodeni. Ambii au fost internați al Institutul de Medicină Urgentă în stare extrem de gravă”, a spus Dumbrăveanu. 

Oficialul a menționat că astăzi va solicita la recomandarea epidemiologilor plasarea în regim de carantină a localității Talmaza din raionul Ștefan Vodă, unde au fost înregistrate 29 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

În cadrul briefingului, Viorica Dumbrăveanu a specificat că astăzi va ajunge pe aeroportul din Kiev un lot de ajutor oferit de China țării noastre.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19. Mai multe localități din Ștefan Vodă, Hâncești și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.

img20003003

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!