ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vor fi organizate sesiuni de informare pentru susţinerea mai multor proiecte regionale finanţate din UE

12:02 | 08.04.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Mai multe sesiuni de informare vor fi organizate pentru reprezentanţii întreprinderilor din domeniul construcţiilor civile, care intenţionează  să participe la licitaţiile internaţionale anunţate pentru o serie de proiecte de dezvoltare regională, cu finanţare europeană, în domeniile ce ţin de aprovizionare cu apă, canalizare și eficiență energetică în clădirile publice. Sesiunile sunt programate pentru 9-13 aprilie, transmite MOLDPRES.

Acest sprijin complementar sectorului privat este acordat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în calitate de partener al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Agențiilor de Dezvoltare Regională din ţara noastră.

Agendele sesiunilor prevăd informaţii privind procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene, privind crearea de consorții în atribuirea contractelor de achiziții publice conform Directivelor Uniunii Europene etc.

La sesiuni pot participa reprezentanți ai companiilor ce prestează lucrări de construcție în domeniile de eficiență energetică și aprovizionare cu apă și canalizare în clădirile publice/construcții civile.

În ultima perioadă, Agenţiile de Dezvoltare Regională din ţară (Sud, Centru şi Nord) au anunţat licitaţii internaţionale pentru mai multe proiecte cu finanţare din UE, ce urmează să fie realizate prin intermediul GIZ. Printre acestea se numără extinderea sistemului de canalizare şi construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova, eficientizarea energetică a liceelor din oraşele Bălţi, Basarabeasca şi Leova, gimnaziului din satul Flămânzeni, raionul Sângerei, îmbunătăţirea serviciilor de alimentare cu apă în municipiul Edineţ, oraşele Făleşti, Drochia etc.

img20003004

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!