ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Slovacia a donat 50 de mii de euro pentru spitalele din Chișinău

14:15 | 07.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Ambasadorul Slovaciei în R. Moldova, Dušan Dacho, și primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, au semnat joi un acord privind furnizarea unei contribuții financiare din fondurile Agenției Slovace pentru Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (SlovakAid). Această susţinere, ca instrument de dezvoltare pentru situații de urgență, a fost aprobată de Ministerul slovac al Afacerilor Externe și Europene, transmite MOLDPRES.

În timpul evenimentului, ambasadorul Slovaciei în ţara noastră a înmânat edilului capitalei un cec simbolic, în valoare de 50 de mii de  euro. Donaţia va fi folosită pentru achiziționarea echipamentelor de protecție și echipamentului medical specializat pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Contribuția umanitară slovacă va fi direcționată către cinci spitale municipale: Spitalul Clinic Municipal nr. 3 ,,Sf. Treime''; Spitalul Clinic Municipal nr. 1; Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”; Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” şi Spitalul Clinic Municipal nr. 4.

Pentru lupta împotriva consecințelor pandemiei COVID-19 în Republica Moldova, Agenția Slovacă pentru Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a aprobat trei granturi mici pentru spitale și instituții medicale specializate din diferite regiuni ale ţării, în sumă totală de 30 de mii de euro, urmând să fie aprobate şi alte proiecte, care sunt în pregătire.

img20003770

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!