ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii prognozează în weekend vreme caldă, izolat ploioasă

16:23 | 08.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Temperaturi de până la 25 de grade de căldură şi izolat ploi de scurtă durată prognozează meteorologii pentru acest sfârşit de săptămână, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 9 mai, pe întreg teritoriul ţării, se aşteaptă valori termice încadrate între 17-22 grade Celsius, ziua. Noaptea, mercurul termometrelor se va situa între 4-9 grade.

Şi mai cald va fi duminică, 10 mai, când ziua temperatura se va ridica până la 25 de grade Celsius. În ultima zi de weekend, pe alocuri, se aşteaptă ploi de scurtă durată, preponderent în zonele din centrul şi nordul ţării. Totodată, meteorologii prognozează că următoarea săptămână va începe cu vreme de vară, termometrele indicând până la 30 de grade Celsius.

Până la 10 mai, în unele sectoare se menţine secetă hidrologică. Conform hidrologilor SHS, „în râul Nistru în aval de lacul de acumulare Dubăsari, în râul Prut în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca, râurile mici și bazinele acvatice din țară, se menţine Cod Galben de secetă hidrologică”.

De asemenea, Centrul hidrologic atenţionează că în legătură cu precipitaţiile căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), în intervalul 8-11 mai, pe sectorul Criva – Costeşti-Stânca, nivelul apei va creşte cu 0,7 – 0,9 metri faţă de nivelul din 8 mai. 

img20003819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!