ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Condițiile de eligibilitate în cadrul Programului ”Prima casă” vor fi simplificate

11:34 | 20.05.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Condițiile de eligibilitate în cadrul Programului ”Prima casă” vor fi simplificate prin reducerea cotei de participație proprie și extinderea categoriilor de beneficiari. Un proiecte de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de către Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, comunică MOLDPRES.

Proiectul presupune micșorarea cotei participației proprii inițiale în Program de la 10% la 5% din prețul de procurare a locuinței. Totodată, proiectul de lege prevede majorarea vârstei solicitanților care pot accesa Programul - de la 45 la 50 ani.

Devin eligibile și persoanele fizice care dețineau în proprietate un imobil, dar al cărui spațiu locuibil depășea 9 m2 per persoană.

De asemenea, proiectul de lege prevede includerea în categoriile beneficiarilor de compensații și a persoanelor care au accesat un credit ipotecar până la lansarea Programului – martie 2018.

img20004119

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!