ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Planul naţional-2020 privind ocuparea forţei de muncă va fi publicat în Monitorul Oficial

16:16 | 21.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/.  Planul de acţiuni pe anul 2020 pentru implementarea Strategiei naţionale privind ocuparea forţei de muncă în perioada 2017-2021 va fi publicat vineri, 22 mai, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Potrivit hotărârii Guvernului, Planul pentru anul 2020 include activităţile care sunt implementate pe parcursul anului calendaristic, având ca punct de referință Matricea generală de acțiuni pentru perioada 2017-2021, precum și costurile exacte.

„Acțiunile sunt axate pe implementarea a patru priorități: crearea oportunităților de angajare formală, non-discriminatorie și productivă; dezvoltarea capitalului uman pentru șanse sporite de angajare; o mai bună guvernare a pieței muncii; valorificarea potențialului migrației pentru dezvoltare durabilă”, indică documentul.

Implementarea acțiunilor incluse în Planul național de acțiuni pentru anul 2020 va contribui la crearea oportunităților noi de angajare în zonele rurale și orașele mici; reducerea decalajului între cererea și oferta forței de muncă; integrarea în câmpul muncii a șomerilor; asigurarea cadrului regulator și instituțional pentru protejarea cetățenilor Republicii Moldova care muncesc peste hotare și facilitarea reintegrării cetățenilor reîntorși de peste hotare.

Costurile totale necesare realizării Planului de acțiuni constituie aproximativ 1,5 milioane de lei, din care mare parte este acoperită din bugetul de stat. 

Sursa: www.monitorul.md

img20004178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!