ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autobuzele municipalității Chișinău au termenul de exploatare expirat

10:39 | 04.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Doar 31 de autobuze din cele 144 aflate în evidența Parcului Urban de Autobuze al municipiului Chișinău au o vârstă mai mică decât termenul maxim de exploatare stabilit de producător. Astfel, majoritatea autobuzelor municipalității au termenul de exploatare expirat, transmite MOLDPRES.

Raportul Grupului de lucru al Consiliului Municipal pentru identificarea soluției tehnice și opțiunii financiare optime în vederea renovării parcului rulant al sistemului de transport public din municipiul Chișinău, arată că la balanța Î.M. Parcul Urban de Autobuze sunt înregistrate 144 autobuze, cu vârsta medie de 14 ani și cu un parcurs mediu de 831,3 mii de km, destinate pentru transportarea călătorilor. 127 sunt implicate în procesul de transportare a călătorilor în raza municipiului Chișinău, iar 17 autobuze se află în conservație, care necesită reparație capitală sau casare din cauza defecțiunilor tehnice/caroseriei.

Potrivit raportului, doar 31 de unități – autobuzele de marcă Isuzu Citiport, achiziționate la începutul anului 2019 -  au o vârstă mai mică decât termenul maxim de exploatare stabilit de producător. Cele 113 autobuze care alcătuiesc grosul unităților de transport utilizate în procesul de transportare a călătorilor au vârstă care depășește de două ori termenul maxim de exploatare stabilit de producător. 

Potrivit datelor statistice, în anul 2019, fluxul total de călători care au circulat cu autobuzele municipalității a fost de peste 46 de mii de cetățeni pe zi.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!