ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău, numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 este în creștere, iar situația este alarmantă, susține primarul Ion Ceban

08:36 | 09.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor primăriei, că în capitală numărul bolnavilor de COVID-19 este în creștere, iar situația este alarmantă, transmite MOLDPRES.

Afirmația edilului a fost făcută după prezentarea datelor statistice referitoare la numărul de bolnavi de COVID-19 în perioada 1 – 7 iunie.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat că din 624 de paturi din instituțiile municipale de sănătate publică, 491 sunt ocupate.

”Avem 459 de persoane bolnave de COVID-19, 58 de bolnavi sunt în stare gravă, 273 se află în stare medie, iar 128 prezintă forme ușoare”, a spus Bucearschi.

Aceasta a adăugat că, în perioada 1-7 iunie, cinci persoane din municipiul Chișinău diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

img20004625

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!