ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile din ultimele zile au provocat pagube în cinci raioane și au distrus hectare de livezi și vii

14:16 | 08.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Ploile din ultimele zile au provocat pagube considerabile în 21 de localități din cinci raioane. Peste 57 de kilometri de drumuri locale au fost distruse, 59 de gospodării au fost inundate. Datele au fost făcute publice astăzi la începutul ședinței Guvernului, de către ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu la solicitarea premierului Ion Chicu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în urma calamității au fost inundate 27 grădini, 3 fântâni și un magazin. De asemenea, grindina și vântul au distrus 120 de hectare de livezi, 23 hectare de viță-de-vie și 20 hectare de porumb.

Voicu a precizat că ieri un bărbat din satul Troița Nouă, Anenii Noi, a decedat după ce a fost lovit de fulger.

Cu raport în fața cabinetului de miniștri despre prejudiciile provocate de ploi a venit și ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju. Acesta  a specificat că grindina  a distrus 2500 de hectare din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni. Roada de pe unele terenuri a fost afectată chiar în proporție de 90 la sută. El a precizat că teritoriul afectat nu este protejat de un sistem antigrindină.

Premierul Ion Chicu a calificat situația din agricultură drept una dramatică și a cerut să fie suplimentat fondul de rezervă și să fie rectificat bugetul de stat pentru a aloca bani pentru agricultură.

img20005494

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!