ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Stația de pompare a apei din Cantemir risca să fie inundată

10:05 | 10.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Pe parcursul zilei de ieri salvatorii au ridicat un baraj cu înălțimea de 1 metru pentru a proteja stația de pompare a apei din Cantemir care risca să fie inundată, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, douăzeci de persoane printre care salvatori, polițiști de frontieră și reprezentanți ai autorităților publice locale au muncit toată noaptea pentru prevenirea riscului. Lucrările vor continua și pe parcursul zilei de azi.

Acțiuni de consolidare a barajelor au avut și în localitatea Ghioltosu. Aici au fost utilizați 300 de saci cu nisip, iar la Gotești salvatorii și autoritățile au astupat o gaură prin care se infiltra apa. Acțiuni de prevenire a riscului de inundații s-au desfășurat și în satul Leca, unde a fost consolidat un dig de protecție de 70 m pentru protecția stației de pompare a apei.

Conform sursei citate, lucrările de fortificare a digurilor vor continua și astăzi.

img20005562

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!