ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi creat Fondul de susținere a inovațiilor digitale

18:13 | 16.07.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. În R. Moldova va fi creat Fondul de susținere a inovațiilor digitale. Un proiect de modificare a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației a fost adoptat astăzi în două lecturi de Parlament, comunică MOLDPRES.

Fondul va fi creat pentru susținerea inovațiilor digitale și va fi finanțat atât din bugetul de stat, cât și din mijloacele partenerilor de dezvoltare. Utilizarea mijloacelor Fondului va fi administrată și monitorizată de către un Consiliu de coordonare, cu participarea reprezentanților sectorului asociativ și partenerilor de dezvoltare.

De asemenea, autorii proiectului propun majorarea venitului lunar asigurat al angajaților rezidenților parcurilor IT de la 60% la 68% din salariul mediu prognozat pe economie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!