ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

13650 de vârstnici au solicitat reexaminarea pensiei

16:36 | 22.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Începând cu 1 iulie și până în prezent, au fost depuse 13650 de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, de către beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, urmare a reexaminării pensia medie pentru acești beneficiari s-a majorat în medie de la 2353,33 lei până la 5011,10 lei. Menționăm că reexaminarea pensiei se efectuează în baza venitului mediu lunar asigurat din toată perioada de activitate, valorizat la momentul reexaminării pensiei.

Totodată, MSMPS anunță că recent a fost aprobat un proiecte de leg care stabilește că cererea de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă va putea fi depusă și în mod electronic, începând cu 1 ianuarie 2021, prin intermediul portalului guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md, portalului guvernamental al cetățeanului sau paginii web a Casei Naționale de Asigurări Sociale www.cnas.md.

img20005912

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!