ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Din 1 august, instituțiile teatral-concertistice vor relua repetițiile

16:46 | 29.07.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Începând cu 1 august, instituțiile teatral-concertistice vor relua repetițiile, activitățile de pregătire a artiștilor și organizarea evenimentelor/acțiunilor culturale în aer liber cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, reluarea activității instituțiilor teatral-concertistice va fi realizată în mai multe etape succesive, începând cu personalul a cărui activitate este necesară pentru pregătirea spațiilor, a celor care au un rol esențial în desfășurarea activității și a celor care nu îşi pot desfășura activitățile curente de la distanță.

În timpul repetițiilor, se vor evita scenele cu contact apropiat (distanță mai mică de 1 m). Machiajul şi coafura se vor efectua cu respectarea regulilor generale: menţinerea distanţei fizice, limitarea contactului apropiat, igienizarea mâinilor şi dezinfecţia suprafeţelor înainte şi după şedinţa de machiaj/coafor.

Angajații cu vârstă înaintată, care necesită protecție sporită, precum și cei care au copii cu vârstă mică, vor putea beneficia de condiții speciale de muncă, inclusiv prestarea serviciilor de la distanță.

Totodată, evenimentele/acțiunile culturale care urmează a fi desfășurate în aer liber de către instituțiile teatral-concertistice vor trebui acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Organizatorii vor amenaja spațiul astfel încât să se permită menținerea distanței fizice de 1 m între persoane, se va realiza măsurarea temperaturii, precum și efectuarea triajului observațional la intrarea în zona delimitată a evenimentului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!